Oslo-Stockholm under tre timmar - vi presenterar vårt förslag i Almedalen

Två huvudstäder i Skandinaven på ett avstånd av lite drygt 40 mil genom Sveriges befolkningsrikaste område. Det låter som en självklarhet att det skulle finnas tillräcklig infrastruktur för att möjliggöra ett bra resande med sådana förutsättningar. Ändå är det inte så. Bolaget Oslo-Sthlm 2.55 har under ett par års tid arbetat med att bevisa att det är klokt att skapa den förbindelse som rimligtvis borde ha byggts för länge sedan.

Tillsammans med ett 20-tal företag från hela Europa har vi arbetat fram ett förslag för att visa att det är lönsamt och möjligt att påskynda en förbättring av infrastrukturen så att en tågresa mellan huvudstäderna tar under tre timmar. Vi presenterar ett upplägg som stora näringslivsaktörer tror är möjligt och som vi tror kan bidra till att lösa en av våra stora politiska utmaningar - att klara att bygga den infrastruktur som väldigt många inser att vi behöver utan att samhället i slutändan står ensamt med hela kostnaden eller risken.

Vår förslag är startpunkten för en diskussion för hur en snabbare järnvägsförbindelse mellan Oslo och Stockholm kan bli verklighet.

Tid och plats: Clarion Hotel Wisby, 2 juli, 11-12

Medverkar gör:
Crister Fritzon, VD, SJ
Christian Syse, Norges ambassadör i Sverige
Cristina Rives, Business Manager, Iridium-ACS
Carl-Johan Hugner, Partner Debt Capital Markets, Pareto Securities
Cornelis Harders, Infrastrukturchef, MTR Nordic
Maria Larsson, Landshövding, Örebro län
Jonas Karlsson, VD, Oslo-Sthlm 2.55

Officiella programmet

Kontaktpersoner

Jonas Karlsson

Jonas Karlsson

Presskontakt

VD

email jonas.karlsson@oslo-sthlm.se

phone +46 706 311363

David Samuelsson

David Samuelsson

Presskontakt

Kommunikationsansvarig

email david.samuelsson@oslo-sthlm.se

phone +46 702 690932

Oslo-Stockholm 2.55 AB

Oslo-Stockholm 2.55 AB är ett bolag som ägs av Karlstad kommun, Region Värmland, Region Västmanland, Region Örebro län, Västerås stad och Örebro kommun. Bolaget har till syfte att påskynda utbyggnaden av bättre tågtrafik mellan Oslo och Stockholm och på delsträckorna där emellan.

Adress

Oslo-Sthlm 2.55
Klostergatan 23
703 61 Örebro
Sweden